Ουάσινγκτον: Συνάντηση Μονγκερίνι και Τίλερσον για θέματα της Ε.Ε

Ουάσινγκτον: Συνάντηση Μονγκερίνι και Τίλερσον για θέματα της Ε.Ε

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό της Ρεξ Τίλερσον στη διάρκεια μιας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη (αύριο) και την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην αμερικανική πρωτεύουσα μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άσκησε πρόσφατα δριμεία κριτική στην ΕΕ.

Εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού πετρελαϊκού γίγαντα ExxonMobil, η Μογκερίνι αναμένεται να συναντήσει τον Μάικλ Φλιν, σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος έχει διοριστεί υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, καθώς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γερουσίας όπως ο Μπομπ Κόρκερ και ο Τζον ΜακΚέιν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή.

Τη Δευτέρα η Φεντερίκα Μογκερίνι είχε αναφερθεί στην επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, την οποία παρουσίασε ως την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που αναμένεται να έχει αυτό τον μήνα με την κυβέρνηση Τραμπ για να συζητήσει τα μεγάλα θέματα της διεθνούς πολιτικής (Συρία, Ουκρανία, ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση…).

Ο σκοπός είναι κατά προτεραιότητα «να βρούμε κοινό έδαφος», θέματα στα οποία να «συνεργαστούμε», «μπορεί να υπάρχουν διαφορές», διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας επίσης τη σημασία που έχουν για την Ευρώπη θέματα όπως η κλιματική αλλαγή ή η αποτελεσματική λειτουργία του ΟΗΕ.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει προσκληθεί από τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Ευρώπη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter