«Ουδέν σχόλιο» για τη διπλή παρακολούθηση της Αμερικανίδας Σίφορντ από το Μαξίμου

«Ουδέν σχόλιο» για τη διπλή παρακολούθηση της Αμερικανίδας Σίφορντ από το Μαξίμου
Η Αρτεμις Σίφορντ
Την οδό της σιωπής σε μία ακόμα περίπτωση παρακολούθησης πολίτη από την ΕΥΠ επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου, και μάλιστα αυτή της Αμερικανίδας, Άρτεμις Σίφορντ, που όπως αποκάλυψε το Documento, εκτός από το στόχαστρο του Predatoρ, βρέθηκε και σε αυτό της ΕΥΠ, όπως προέκυψε από σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ στον οποίο προσέφυγε.

Ακόμα μία περίπτωση επιβεβαιωμένης διπλής παρακολούθησης πολίτη από το ενιαίο σύστημα παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, από τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone, προέκυψε πως η Αμερικανίδα πολίτης Αρτεμις Σίφορντ, πολιτική επιστήμονας και νομικός, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως μάνατζερ κυβερνοασφάλειας του Facebook, ενώ είναι μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, βρισκόταν και αυτή στις κεραίες της ΕΥΠ. Τον έλεγχο είχε ζητήσει η ίδια η Αμερικανίδα από την ΑΔΑΕ, καθώς όπως  όπως είχε αποκαλύψει το Documento από τις 13 Νοεμβρίου 2022 περιλαμβανόταν μεταξύ των πολλών προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Ήδη, η Σίφορντ έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακολούθησή της μέσω Predator. Το γεγονός ότι και η ΕΥΠ την παρακολουθούσε αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το Predator δεν λειτουργούσε για τις υπηρεσίες κάποιων ιδιωτών, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, αλλά για τον ίδιο.

Tα 14 πρόσωπα που έγιναν κοινός στόχος παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Ότι έχω απαντήσει και σε προηγούμενες περιπτώσεις. Για το θέμα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη» ήταν η λακωνική και… προκατασκευασμένη αντίδραση της κυβέρνησης διά στόματος Γιάννη Οικονόμου σε σχετικό ερώτημα του documentonews.gr. Η απάντηση αυτή πιστοποιεί πως το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει σαν τον διάολο το λιβάνι την επαναφορά της συζήτησης στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Στόχος που με βάση τις εξελίξεις παραμένει αμφίβολος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποκαλύψεις του Documento της περασμένης Κυριακής φέρνουν στην επιφανεια ένα ακόμα σημαντικότατο στοιχείο. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, στο κινητό της Αμερικανίδας δεν στάλθηκε απλώς ένας από τους γνωστούς συνδέσμους επιμόλυνσης, αλλά ένα λινκ που προσομοίαζε με τα αυθεντικά λινκ που σχετίζονταν με τον εμβολιασμό, τα οποία εστάλησαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εμβολιάστηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, το συγκεκριμένο λινκ που έλαβε η Αρτεμις Σίφορντ περιείχε πραγματικά στοιχεία αναφορικά με το πότε θα εμβολιαζόταν.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, και μένει να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραμένει προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ, όσο και των αρμόδιων υπουργείων: Ποιος ήταν αυτός ο οποίος γνώριζε πότε επρόκειτο να εμβολιαστεί η Αρτεμις Σίφορντ, από τη στιγμή που τα εν λόγω στοιχεία ήταν σε γνώση μόνο του κρατικού μηχανισμού, και συγκεκριμένα μπορούσαν να προέλθουν αποκλειστικά και μόνο από τη βάση ψηφιακών δεδομένων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter