Ουδέν σχόλιο Τραμπ για το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης

Ουδέν σχόλιο Τραμπ για το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα για τα εθνικά μας θέματα. 

Στην άτυπη συνέντευξη που ακολούθησε τη συνάντηση και η οποία εξελίχθηκε σε μονόλογο του Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μόλις ένα λεπτό στη διάρκεια του οποίου επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «we very much looking to your support on this issue» σχετικά με το σύμφωνο Τουρκίας Λιβύης.

Ο Τράμπ όμως παρά τον χαρακτηρισμό του συμφώνου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως προκλητικό, δεν θέλησε να πάρει θέση και δεν απάντησε στην πρόκληση του έλληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει ως φίλο του τον Ερντογάν και δήλωσε ότι συζητάει μαζί του χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Είναι φανερό ότι για ακόμα μία φορά η Τουρκία ως «επιτήδειος ουδέτερος» είναι πιο μπροστά στις σχέσεις της με την υπεραντλαντική υπερδύναμη από την Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του δεν κατάφερε να διατηρήσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο επίπεδο που είχαν φτάσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter