Θύελλα αντιδράσεων από το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον – Οργή και δυσπιστία

Θύελλα αντιδράσεων από το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον – Οργή και δυσπιστία

Κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στον Καναδά και την Ολλανδία σταμάτησαν να παίζουν τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, την ώρα που πρώην θαυμαστές του «βομβαρδίζουν» την Όπρα Γουίνφρεϊ με μηνύματα που ξεχειλίζουν από μίσος, στον απόηχο της προβολής του ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” και τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε βάρος του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Το “Leaving Neverland”, όπου δύο άνδρες που καταγγέλλουν πως ο Τζάκσον τους είχε προσεγγίσει φιλικά προτού τους κακοποιήσει σεξουαλικά, ενώ ήταν στην ηλικία των 7 και 10 ετών στις αρχές του 1990, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα τρόμου και δυσπιστίας, μετά την προβολή του, σε δύο μέρη, από το αμερικανικό δίκτυο HBO την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, που είναι κι η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, πήρε συνέντευξη, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, από τους καταγγέλλοντες Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, στο πλαίσιο ενός ειδικού αφιερώματος που προβλήθηκε χθες το βράδυ, ενώπιον ενός κοινού θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η παρουσιάστρια επισήμανε στους δύο άνδρες ότι το πιθανότερο θα βρεθούν ενώπιον ενός κύματος οργής.

«Θα αντιμετωπίσετε όλη την οργή» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Θα την αντιμετωπίσετε. Εγώ θα την αντιμετωπίσω. Όλοι μας θα την αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε, προτού ο Ρόμπσον της απαντήσει ότι έχει ήδη δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής του.

Η οικογένεια του Τζάκσον έχει ήδη αποκαλέσει το ντοκιμαντέρ και την ειδησεογραφική κάλυψη των κατηγοριών ως «δημόσιο λιντσάρισμα» τονίζοντας ότι είναι «100% αθώος».

Από την άλλη, το ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NH ανακοίνωσε ότι σταματάει να παίζει τα τραγούδια του Τζάσκον για τουλάχιστον κάποιες εβδομάδες.

«Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να ακούει πλέον τα τραγούδια με τον ίδιον τρόπο» σημείωσε σήμερα ο παραγωγός Άριαν Σνιτζντερς.

Αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον Καναδά, ο όμιλος ΜΜΕ Cogeco Media, στον οποίο ανήκουν ραδιοφωνικοί σταθμοί στο Μόντρεαλ, ανακοίνωσε ότι απέσυρε προσωρινά τα τραγούδια του Τζάκσον από τις playlists, εξαιτίας του ντοκιμαντέρ.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σχόλια των ακροατών μας και το ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε την Κυριακή το βράδυ προκάλεσε αντιδράσεις» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου του ομίλου ΜΜΕ Κριστίν Ντικαίρ.

«Προτιμάμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της κατάστασης αποσύροντας τα τραγούδια από τους σταθμούς μας, προς το παρόν τουλάχιστον».

Την ίδια ώρα, οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον παγκοσμίως έσπευσαν να διατρανώσουν την αθωότητά του χρησιμοποιώντας στο Twitter την ετικέτα #MJInnocent.

Ορισμένοι εξ αυτών συγκέντρωσαν χρήματα για μια εκστρατεία αφισοκόλλησης στα λεωφορεία του Λονδίνου με σύνθημα:

«Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα. Οι άνθρωποι λένε. #MJInnocent».

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι στα ΜΜΕ, περιλαμβανομένης της Όπρας, που στα τυφλά πήρε το “Leaving Neverland” τοις μετρητοίς, πλάθουν ένα αφήγημα τόσο αδιάφορο σε γεγονότα, αποδείξεις, αξιοπιστία» έγραψε ο αδελφός του Τζάκσον, Τζερμάιν, στο Twitter.

«Τζερμάιν, όχι δα!» απάντησε η ηθοποιός Ρόζι Ο΄ Ντόνελ, σημειώνοντας ότι εκείνη πιστεύει τους καταγγέλλοντες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter