Θύελλα αντιδράσεων και μαζική διαδήλωση κατά σύναξης 9 μελών της Κου Κλουξ Κλαν στο Οχάιο (Photos+Videos)

Θύελλα αντιδράσεων και μαζική διαδήλωση κατά σύναξης 9 μελών της Κου Κλουξ Κλαν στο Οχάιο (Photos+Videos)

Μια συγκέντρωση εννέα οπαδών της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής που πρόσκεινται στην οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν στη Ντέιτον, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προσέλκυσε χθες Σάββατο μια πλημμύρα εκατοντάδων αντιδιαδηλωτών, που κάλυψαν τις ομιλίες των ρατσιστών κάνοντας δυνατό θόρυβο, ανέφεραν οι αρχές και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η εκδήλωση τερματίστηκε ειρηνικά και ουδείς συνελήφθη, ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός, διαβεβαίωσε ο δήμος του Ντέιτον (Οχάιο) σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι εννέα, μέλη μιας ομάδας που αυτοαποκαλείται Honorable Sacred Knights («Αξιότιμοι Ιεροί Ιππότες») πήγαν σε μια πλατεία της Ντέιτον για να πάρουν μέρος σε μια συγκέντρωση για την οποία είχαν λάβει άδεια από τον δήμο.

Βρέθηκαν αντιμέτωποι με 500 ως 600 αντιδιαδηλωτές, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών του δήμου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, τραγουδούσαν κι έπαιζαν διάφορα μουσικά όργανα για να πνίξουν τον ήχο των ομιλιών των ρατσιστών, που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από έναν ψηλό μεταλλικό φράκτη και υπό την φύλαξη ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Αναπτύχθηκαν πάνω από 350 στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου εξαιτίας του φόβου πως θα ξεσπούσαν επεισόδια.

Το 2017, μια διαδηλώτρια σκοτώθηκε όταν ένας νεαρός οπαδός των νεοναζί έριξε το αυτοκίνητο στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω στο πλήθος των αντιδιαδηλωτών κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της αμερικανικής άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ (Βιρτζίνια).

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχθεί τότε σφοδρές επικρίσεις διότι δήλωσε για τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ πως υπήρχαν «καλοί άνθρωποι» και «στις δύο πλευρές».

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter