Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τη μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού στην Τατιάνα Στεφανίδου – Ο λόγος στην εισαγγελία

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τη μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού στην Τατιάνα Στεφανίδου – Ο λόγος στην εισαγγελία

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την προκλητική ενέργεια του χρυσαυγίτη και υπόδικου βουλευτή Γιάννη Λαγού να καταθέσει μήνυση κατά της Τατιάνας Στεφανίδη,

επειδή «τόλμησε» να τον αποκαλέσει «τραμπούκο» με αφορμή την εισβολή του ίδιου και άλλων ομοϊδεατών του σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Το αυτόφωρο για τη σύλληψή της, με την κατηγορία της… συκοφαντικής δυσφήμισης, έχει παρέλθει, αν και οι αστυνομικοί την αναζήτησαν τόσο στο σπίτι της, όσο και στο κανάλι «Ε», όπου εργάζεται. Η συνέχεια θα αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές.

Δείτε τις ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο του Περάματος, ο υπόδικος για εγκληματικές ενέργειες βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, κατέθεσε μήνυση κατά της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως “διωκόμενος”.

Να γνωρίζει καλά, αυτός κι οι ομοϊδεάτες του πως η απόπειρά τους να αποτρέψουν το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση, όπως και η φίμωση των δημοσιογράφων δεν θα έχουν καμία τύχη. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.

ΝΔ

«Κανείς δεν εχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου. Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται απο θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής.

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της».

ΠΑΣΟΚ:

«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Ποτάμι:

«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα.

Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

ΚΙΔΗΣΟ:

«Ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε μήνυση κινώντας την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της δημοσιογράφου κ. Τατιάνας Στεφανίδου, γιατί τον αποκάλεσε αυτό που είναι: “τραμπούκο”.

Για τον συγκεκριμένο, όπως και τους συνυπόδικους του, αυτούς που θεωρούν θεμιτή πράξη την άσκηση βίας σε σχολικούς χώρους για να σταματήσουν την πρόσβαση παιδιών στην ελληνική παιδεία, διαδίδοντας το μίσος και το ρατσισμό τους, ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου φαντάζει ως κοσμητικό επίθετο παρά εξύβριση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός κατέθεσε τη μήνυση με αφορμή τα σχόλια της Τατιάνας Στεφανίδου μετά το βίντεο που δείχνει τη «μπούκα» στο σχολείο του Περάματος, το οποίο έχει αναρτηθεί και στο σάιτ του υπουργείου Παιδείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter