Ουγγαρία: Αξιωματικός έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά μεταναστών

Ουγγαρία: Αξιωματικός έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά μεταναστών

Ένας Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας έριξε προειδοποιητικά πυρά νωρίς σήμερα το πρωί όταν περίπου 60 επίδοξοι μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας του μέσω ενός σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν υπήρξε τραυματισμός κατά το περιστατικό, είπε η εκπρόσωπος Σίλβια Σάμπο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε γύρω στις 0430 GMΤ αναγκάζοντας τον αξιωματικό ασφαλείας να ανοίξει πυρ.

Το πέρασμα αυτό ήταν θέατρο των μεγάλης έκτασης επεισοδίων στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ μέσω των ουγγρικών συνόρων.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διέταξε στη συνέχεια την ανέγερση μεταλλικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας ώστε να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών.

Αλλά στο τέλος του περασμένου χρόνου οι αφίξεις άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου και αυτή τη στιγμή σημειώνονται πολλές εκατοντάδες απόπειρες εισόδου κάθε εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επιχείρησαν σήμερα να εισέλθουν στην Ουγγαρία απέτυχαν και οι τέσσερις που κατάφεραν να εισέλθουν συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι το πέρασμα έκλεισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter