Ουγγαρία: Η ομοφοβική κυβέρνηση Ορμπάν τα έβαλε και με τη Eurovision

Ουγγαρία: Η ομοφοβική κυβέρνηση Ορμπάν τα έβαλε και με τη Eurovision

Η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας έθεσε «βέτο» στη συμμετοχή της χώρας στην επόμενη Eurovision, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν τον ρόλο της κυβέρνησης Ορμπάν, η οποία, όπως φαίνεται βρίσκεται πίσω από αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με τον Guardian, πηγή της δημόσιας τηλεόρασης της Ουγγαρίας ανέφερε ότι στην κυβέρνηση Ορμπάν ο εν λόγω διαγωνισμός θεωρείται «πολύ γκέι», ισχυρισμός που ενισχύεται από την απουσία επίσημης αιτιολόγησης για την απόφαση αποχώρησης από τον μουσικό θεσμό.

Η ουγγρική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί «πολύ γκέι διαγωνισμού», με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ορμπάν να χαρακτηρίζει όλα όσα γράφτηκαν ως «fake news», δίχως όμως να δίνει έστω μία εξήγηση για την απόφαση που πάρθηκε.

Πάντως, λίγοι φαίνεται να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Ορμπάν δεν προέταξε την ομοφοβική της ρητορική ακόμη και απέναντι στη Eurovision. Τα ΜΜΕ της χώρας ακολουθούν τα όσα πιστεύει ο ακροδεξιός ηγέτης της χώρας, αποκρύπτοντας γεγονότα όπως το Budapest Pride, αλλά και τις δράσεις της εκεί ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Συν τοις άλλοις, η ομοφοβία έχει εκφραστεί και από επίσημα χείλη, όπως για παράδειγμα του προέδρου της Βουλής, Λάζλο Κάβερ, ο οποίος συνέκρινε την… παιδοφιλία με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που κάλεσε σε μποικοτάζ κατά της Coca Cola λόγω διαφήμισης που απεικόνιζε ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Ο Guardian προσπάθησε να βρει απαντήσεις, ερχόμενος σε επαφή με εκπρόσωπο της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης, ο οποίος ανέφερε πως: «αντί να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, θα στηρίξουμε άμεσα τις αξιόλογες παραγωγές που δημιουργούν τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter