Ουγγαρία: Ο Ορμπάν δεν θέλει αυστηρά μέτρα παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν δεν θέλει αυστηρά μέτρα παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων

Η Ουγγαρία δε σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερους περιορισμούς για να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, παρόλο που υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σταθερή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τα στοιχεία για τα κρούσματα και πάλι την επόμενη εβδομάδα για να αξιολογήσει τις αποφάσεις της, δήλωσε ο προσωπάρχης Γκεργκέλι Γκούλιας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα και δεν θα υπάρξει αλλαγή έως την κυβερνητική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Γκούλιας.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 6.360 νέα κρούσματα κορονοϊού, η δεύτερη υψηλότερη ημερήσια αύξηση από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των θανάτων –115 νεκροί– ήταν ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί παρά το μερικό lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η χώρα έκλεισε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα εστιατόρια και επέβαλε διευρυμένη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 11 Νοεμβρίου ενώ αυτή την εβδομάδα περιόρισε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων προκειμένου να προστατευτούν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων τεστ, μεταξύ άλλων σε δασκάλους και εργαζομένους στις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, μια κίνηση που ξεκίνησε αυτό τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter