Ουγγαρία: Ομοφοβικός νόμος βάζει στο στόχαστρο βιβλία, σειρές, ταινίες

Ουγγαρία: Ομοφοβικός νόμος βάζει στο στόχαστρο βιβλία, σειρές, ταινίες

Η Ουγγαρία υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση εφάρμοζε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, με την εξαίρεση της παράταξης της άκρας δεξιάς Jobbik, που υπερψήφισε την τροπολογία.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρία το 2019, δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως ήταν η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία που προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020.

Σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» ή «Billy Eliot
», που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία, είναι επίσης πιθανόν να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Βουδαπέστης για να καταγγείλουν την συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter