Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να εισβάλουν στο Τσάσιβ Γιαρ, λέει το Κίεβο

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να εισβάλουν στο Τσάσιβ Γιαρ, λέει το Κίεβο
AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Η Ρωσία έχει μια δύναμη 20.000- 25.000 στρατιωτών που προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ στην ανατολική Ουκρανία και στα γύρω χωριά, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός σήμερα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην περιοχή ως δύσκολη.

Η Ουκρανία έχει υπό τον πλήρη έλεγχο της το Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας ύψωμα στην μερικώς κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Κιέβου δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να καταλάβει την πόλη έως τις 9 Μάιου, όταν εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η κατάσταση γύρω από την πόλη είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη… Οι υπερασπιστές μας ενισχύονται και σταθεροποιούν την γραμμή» δήλωσε ο Νάζαρ Βολόσιν, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Υπάρχουν κάπου 20.000 – 25.000 Ρώσοι στρατιώτες που προσπαθούν να εισβάλουν στο Τσάσιβ Γιαρ και στους παρακείμενους οικισμούς», ανέφερε σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne.

Η κατάληψη του Τσάσιβ Γιάρ θα φέρει την Ρωσία πιο κοντά σε δύο σημαντικές από στρατηγική σημασία πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει εδαφικά κέρδη το τελευταίο διάστημα, ενώ η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό αναμένεται να φθάσει στην Ουκρανία μέσα σε λίγες ημέρες από την αναμενόμενη τελική έγκρισή της αυτήν την εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο για τους στρατιώτες μας, αλλά η λήψη της αναγκαίας βοήθειας θα εξισορροπήσει την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.

Κατάληψη του Νοβομιχαϊλίφκα

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομιχαϊλίφκα, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε σήμερα στην τακτική πρωινή αναφορά του ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να αποκρούουν τις απόπειρες των ρωσικών δυνάμεων να προωθηθούν κοντά στο χωριό.

Το χωριό Νοβομιχαϊλίφκα δεν βρίσκεται μακριά από την πόλη Βουγλεντάρ, όπου διασταυρώνονται το νότιο και το ανατολικό μέτωπο και την οποία η Ρωσία προσπαθεί να κατακτήσει εδώ και δύο χρόνια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις ανακοινώνουν τακτικά την κατάληψη χωριών και έχουν την πρωτοβουλία, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πυρομαχικά και νεοσυλλέκτους.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Παράνομο και επικίνδυνο το ενδεχόμενο πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Δύση

Γάζα: 200 πτώματα αποκάλυψε η εκταφή από ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ

Σνομπάρισε τον Γερμανό Πρόεδρο η τουρκική κυβέρνηση – Διαδήλωση εναντίον του στην Κωνσταντινούπολη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter