Ουκρανία: Ανησυχία για διακρίσεις κατά υπηκόων τρίτων χωρών που προσπαθούν να διαφύγουν από την Ουκρανία

Ουκρανία: Ανησυχία για διακρίσεις κατά υπηκόων τρίτων χωρών που προσπαθούν να διαφύγουν από την Ουκρανία

Την ανησυχία του για τις «επιβεβαιωμένες και αξιόπιστες αναφορές» διακρίσεων, βίας και ξενοφοβίας κατά υπηκόων τρίτων χωρών που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Αντόνιο Βιτορίνο.

Ο κ. Βιτορίνο χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις διακρίσεις με βάση την εθνικότητα, την υπηκοότητα ή το καθεστώς μετανάστευσης και καλεί τα κράτη να διερευνήσουν το ζήτημα αυτό.

«Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από δεκάδες εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών μεταναστών και των φοιτητών που ζουν στην Ουκρανία, αντιμετωπίζουν οξείες προκλήσεις καθώς προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές, να διασχίσουν τα σύνορα σε γειτονικές χώρες και να αναζητήσουν βοήθεια. Λαμβάνουμε αναφορές για διακρίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο και ταλαιπωρία», σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ.

Τέλος, ο ίδιος χαιρετίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενεργοποιήσει την Οδηγία περί Προσωρινής Προστασίας για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και καλεί τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν τη συμπερίληψη υπηκόων τρίτων χωρών σε τέτοια μέτρα προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter