Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσερνομπίλ, λέει η Μόσχα

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσερνομπίλ, λέει η Μόσχα

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι Λευκορώσοι ειδικοί αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, στην Ουκρανία.

Το Τσερνομπίλ είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω των μαχών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που ανησύχησε την Ουκρανία αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας απαντώντας στις ανησυχίες είχε σημειώσει στο Twitteer ότι δεν είδε «καμία κρίσιμη επίπτωση στην ασφάλεια» από την απώλεια της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία ενημέρωσε την ΙΕΑΕ για απώλεια ηλεκτροδότησης », αναφέρεται σε σχετικό tweet και προσθέτει ότι «σε αυτή την περίπτωση η ΙΕΑΕ δεν βλέπει κρίσιμο αντίκτυπο στην ασφάλεια».

«Το θερμικό φορτίο της πισίνας εναπόθεσης του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου και ο όγκος του ύδατος ψύξης είναι ικανά για να διασφαλίσουν την απελευθέρωση της θερμότητας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», εξηγούσε στο Twitter η IAEA.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθησυχάζει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για το Τσερνόμπιλ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter