Ουκρανία: Απορρίπτει τις κατηγορίες της Ρωσίας για εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου

Ουκρανία: Απορρίπτει τις κατηγορίες της Ρωσίας για εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου

Ο υπεύθυνος του ουκρανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντμίτρο Λούμπινετς απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας για περιστατικό «εκτέλεσης» «ρώσων αιχμαλώτων πολέμου» λέγοντας ότι στο συμβάν αυτό οι ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν κατά των ρώσων στρατιωτών που υποδύθηκαν ότι παραδίδονται για να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ουκρανών.

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς δήλωσε ότι τα αποσπάσματα του βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα ως απόδειξη ότι το Κίεβο εκτέλεσε ρώσους αιχμαλώτους πολέμου δείχνουν στην πραγματικότητα ότι οι ρώσοι στρατιώτες υποδυόμενοι ότι παραδίδονται διέπραξαν έγκλημα πολέμου ανοίγοντας πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά συνέπεια, οι ρώσοι στρατιώτες του περιστατικού αυτού «δεν μπορούν να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου», έγραψε στο Telegram.

«Οσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προστασία της διεθνούς νομοθεσίας για να σκοτώσουν πρέπει να τιμωρούνται», πρόσθεσε.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία για την εκτέλεση περισσότερων των δέκα ρώσων στρατιωτών που «είχαν καταθέσει τα όπλα», καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» με βάση βίντεο που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter