Ουκρανία: Ασταμάτητες οι μάχες στο Σεβεροντονέτσκ

Ουκρανία: Ασταμάτητες οι μάχες στο Σεβεροντονέτσκ

Ασταμάτητες συνεχίζονται οι μάχες  του ρωσοουκρανικού πολέμου που μετρά 110 μέρες με την προοπτική του να έχει δημιουργήσει ρήγμα στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή η Ουκρανία συνεχίζει να ζητά περισσότερα όπλα από τη Δύση.

Τη Δευτέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μεγάλη ποσότητα όπλων και στρατιωτικού υλικού στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου προελαύνουν οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, καταστράφηκαν μερικά όπλα, που είχαν αποσταλεί από τις ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκές χώρες, αφού πύραυλοι με στόχευση ακριβείας έπληξαν περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ουντάτσνι, καταστρέφοντας εξοπλισμό που είχε παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ η πόλη-κλειδί Σεβεροντονέτσκ, επίσης στα ανατολικά, «κινδυνεύει να αποκοπεί εάν καταστραφεί η τελευταία γέφυρα προς την πόλη», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, τα ουκρανικά στρατεύματα μάχονται κυριολεκτικά για «κάθε μέτρο γης» στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του εργοστασίου Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής

Μια κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ θα ανοίξει για τη Μόσχα τον δρόμο προς ακόμη μια μεγάλη πόλη του Ντονμπάς, την Κραματόρσκ, σημαντικό βήμα για να κυριαρχήσει σε όλη αυτή την περιοχή στα σύνορα με τη Ρωσία, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter