Ουκρανία: Ελπίζει σε βοήθεια ύψους 11,8 δισ δολαρίων από τις ΗΠΑ στο 2024

Ουκρανία: Ελπίζει σε βοήθεια ύψους 11,8 δισ δολαρίων από τις ΗΠΑ στο 2024

Η Ουκρανία είναι πεπεισμένη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα την «εγκαταλείψουν» μπροστά στη Ρωσία και τελικά θα ψηφίσουν υπέρ της αποστολής βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπλοκάρεται στο Κογκρέσο για μήνες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιγκάλ.

«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία όσον αφορά την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη», δήλωσε ο Σμιγκάλ σε φόρουμ στο Κίεβο με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής στη χώρα αυτή.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ουκρανός πρωθυπουργός είπε ότι το Κίεβο αναμένει να λάβει φέτος από τις ΗΠΑ οικονομική βοήθεια ύψους 11,8 δισ δολαρίων.

Εντείνονται οι επιθέσεις με drones

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν 16 από τα 18 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Ρωσίας, σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από οκτώ περιφέρειες στην κεντρική, δυτική και νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, προσθέτει η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

H Ρωσία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε εκ νέου ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας.

Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εντόπισαν και κατέρριψαν δύο drones πάνω από την ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανάρτηση που έκανε σήμερα το πρωί στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter