Ουκρανία: Ενας νεκρός και 5 τραυματίες στο κέντρο του Κιέβου – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια

Ουκρανία: Ενας νεκρός και 5 τραυματίες στο κέντρο του Κιέβου – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα εννιαώροφο κτίριο κατοικιών και ένα κτιριακό συγκρότημα, όπου στεγάζεται ένα νηπιαγωγείο, στο κέντρο του Κιέβου σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους πέντε, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι καθώς η Μόσχα εντατικοποιεί τα αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία για δεύτερη ημέρα, μετέδωσε το Ρόιτερς.

Διαβάστε επίσης: Εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας

Πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ένα εννιαώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Ένας κρατήρας σχηματίστηκε στη στέγη του κτιρίου και συντρίμμια εκτοξεύτηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά από το κτίριο.

“Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα επτάχρονο κορίτσι. Τώρα προσπαθούν να σώσουν την μητέρα του. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια”, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και όπως έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Σε ένα άλλο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων από το εννιαώροφο κτίριο, ένας φωτογράφος του Reuters είδε έναν μεγάλο κρατήρα που σχηματίστηκε από την έκρηξη στον προαύλιο χώρο ενός ιδιωτικού νηπιαγωγείου του οποίου είχαν σπάσει τα τζάμια των παραθύρων.

Κάποιοι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή επίσης καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Έως και τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό Κίεβο νωρίς σήμερα το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν δύο ακόμη εκρήξεις στο Κίεβο, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις από καταστροφές, που σημαίνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι πιθανόν να καταρρίφθηκαν.

Ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όμως αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας από τους τραυματίες κατέληξε.

“Οι Ρώσοι έπληξαν το Κίεβο ξανά. Πύραυλοι κατέστρεψαν ένα κτίριο διαμερισμάτων και ένα νηπιαγωγείο”, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, ο Αντρίι Γερμάκ.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στο Κίεβο ήταν στις 5 Ιουνίου όταν επλήγησαν εγκαταστάσεις συντήρησης σιδηροδρόμων στα προάστια της πρωτεύουσας.

Στην ιστορική συνοικία Σεβτσενκίβσκι βρίσκονται πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter