Ουκρανία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ – Απειλεί με εκρηκτικά – Τι ζητάει (Photos – Video)

Ουκρανία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ – Απειλεί με εκρηκτικά – Τι ζητάει (Photos – Video)

Ένοπλος κρατά ομήρους περίπου 20 ανθρώπους σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο άνδρας φέρεται να έχει στην κατοχή του εκρηκτικά και όπλα, πρόσθεσε η αστυνομία, ενώ επεσήμανε ότι είναι ένας «δυσαρεστημένος πολίτης»

Όπως αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, ο ένοπλος ονομάζεται Maksym Plokhoy και ενημέρωσε τις Αρχές ότι έχει τοποθετήσει βόμβα σε κεντρικό σημείο της πόλης Λουτσκ, το οποίο όμως δεν αποκαλύπτει. Ο ίδιος απειλεί ότι θα την ενεργοποιήσει και θα ανατινάξει και το πούλμαν αν πολιτικοί, ιερείς και επίσημοι φορείς δεν ανεβάσουν βίντεο στο Youtube στο οποίο θα λένε στους πολίτες «είμαστε νόμιμοι τρομοκράτες».

Στο βίντεο που ακολουθεί φέρεται να απεικονίζεται ο δράστης που απευθύνεται στους Ουκρανούς και τους λέει να μην εμπιστεύονται «το σύστημα».

Από την πλευρά του αξιωματούχος της αστυνομίας διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το λεωφορείο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το κέντρο του Λουτσκ, μια πόλη με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για «περίπλοκη ψυχική κατάσταση» του δράστη.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου».

Οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter