Ουκρανία: Φονικό πλήγμα σε στρατώνες του Μικολάιβ – Ρώσοι: Χτυπάμε με πυραύλους «στιλέτο»

Ουκρανία: Φονικό πλήγμα σε στρατώνες του Μικολάιβ – Ρώσοι: Χτυπάμε με πυραύλους «στιλέτο»

Νέο φονικό ρωσικό «χτύπημα» δέχτηκε η πόλη Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν στρατώνες στην ουκρανική βάση της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, όπου βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες που εκπαιδεύονταν, με συνέπεια να σκοτωθούν περίπου 80 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 200.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς επιβεβαίωσε το «χτύπημα», προσθέτοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» σημείωσε.

Ρωσία: Χρησιμοποιήσαμε υπερηχητικούς πυραύλους-«στιλέτο»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal (το προσωνύμιό τους σημαίνει «εγχειρίδιο», ή «στιλέτο») προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

Ανέφερε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Μόσχα.

Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι είναι αδύνατο να επαληθεύσει τις ανακοινώσεις αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Τουλάχιστον 112 παιδιά έχουν σκοτωθεί

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τώρα έχουν σκοτωθεί 112 παιδιά στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Η εισαγγελία ανέφερε μέσω Telegram ότι άλλα 140 παιδιά έχουν τραυματιστεί.

Το Reuters δεν μπορούσε άμεσα να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ζαπορίζια

Ο ουκρανικός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για 38 ώρες στην πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, από τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανατόλι Κούρτιεφ.

«Μην βγείτε έξω το διάστημα αυτό!», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter