Ουκρανία: «Φρικιαστική» τυχόν ρωσική εισβολή, προειδοποιεί Αμερικανός στρατηγός – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό

Ουκρανία: «Φρικιαστική» τυχόν ρωσική εισβολή, προειδοποιεί Αμερικανός στρατηγός – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα μετακινήσει αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη και στις νατοϊκές συμμαχικές χώρες στο «κοντινό μέλλον» .

«Πρόκειται να στείλω σύντομα αμερικανικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες του ΝΑΤΟ. Όχι μεγάλο αριθμό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους καθώς αποβιβαζόταν από το αεροπλάνο μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Πενσυλβάνια.

Το Πεντάγωνο έχει θέσει σε ετοιμότητα σχεδόν 8.500 Αμερικανούς στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξή τους στην Ευρώπη εν μέσω της κρίσης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Στρατηγός Μίλεϊ: «Φρικιαστική» θα ήταν μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ έστειλε προειδοποίηση στη Ρωσία ότι μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν «φρικιαστική» και θα οδηγούσε σε σημαντικό αριθμό απωλειών.

Ο στρατηγός Μίλεϊ περιέγραψε τη συγκέντρωση 100.000 ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας ως τη μεγαλύτερη από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να αποφευχθεί με τη χρήση της διπλωματίας.

Η Ρωσία επιμένει να αρνείται ότι έχει σχέδια εισβολής και τονίζει από τη μεριά της ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία αποτελεί απειλή.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο την Παρασκευή, ο στρατηγός Μίλεϊ – ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματικός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν – προειδοποίησε ότι η κλίμακα των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία σήμαινε ότι μια επίθεση θα είχε σοβαρές συνέπειες.

«Αν εξαπολυόταν μια επίθεση στην Ουκρανία, θα ήταν σημαντικό, πολύ σημαντικό και θα είχε σημαντικό αριθμό απωλειών», επισήμανε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ.

Οι μάχες σε πυκνές αστικές περιοχές θα ήταν «φρικτές, θα ήταν τρομερές», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter