Ουκρανία: Κρανίου τόπος το Χάρκοβο – Το βομβάρδισαν 89 φορές σε μια μέρα λένε τοπικοί αξιωματούχοι

Ουκρανία: Κρανίου τόπος το Χάρκοβο – Το βομβάρδισαν 89 φορές σε μια μέρα λένε τοπικοί αξιωματούχοι

Σφοδρούς βομβαρδισμούς δέχεται το Χάρκοβο το οποίο έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη, Όλεχ Σινεχούμποφ η Ρωσία φέρεται να βομβάρδισε 89 φορές κατοικημένες περιοχές μέσα σε μόλις μια μέρα με στόχο σχολεία, σπίτια αλλά και ένα ψυχιατρείο.

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα ψυχιατρείο στην πόλη Izyum της ανατολικής Ουκρανίας σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη χαρακτηρίζοντας την επίθεση «έγκλημα πολέμου εναντίον αμάχων». Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, ανακοίνωσε ότι 330 άνθρωποι ήταν στο νοσοκομείο και ότι 73 είχαν απομακρυνθεί. Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει από ανεξάρτητη πηγή την αναφορά αυτή με τη Ρωσία να αρνείται ότι στοχεύει σε αμάχους.

 

Ο περιφερειακός κυβερνήτης διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες μετά το ρωσικό χτύπημα ενός ινστιτούτου με πυρηνικό εργαστήριο.

 

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ επισήμανε ότι μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει περισσότερα από 48 σχολεία τα οποία και έχουν καταστραφεί. «Μέχρι σήμερα, 48 (από τα σχολεία της πόλης) έχουν καταστραφεί», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αναφέρει το Reuters.

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερο πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό περίπου 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter