Ουκρανία: Λουτρό αίματος με 28 νεκρούς στο Λισιτσάνσκ – Η Ρωσία «δείχνει» ουκρανικό χτύπημα (Video)

Ουκρανία: Λουτρό αίματος με 28 νεκρούς στο Λισιτσάνσκ – Η Ρωσία «δείχνει» ουκρανικό χτύπημα (Video)

Ο απολογισμός των νεκρών από καταγγελλόμενη από τη Μόσχα ουκρανική επίθεση στο Λισιτσάνσκ, πόλη στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους ουκρανική περιφέρεια του Λουχάνσκ, αυξήθηκε σε 28, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα παιδί, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 10 άνθρωποι διασώθηκαν κάτω από τα συντρίμμια έπειτα απ’ αυτό για το οποίο δήλωσε πως ήταν μια ουκρανική επίθεση σε κτίριο στο οποίο στεγαζόταν αρτοποιείο στο Λισιτσάνσκ.

Δείτε επίσης – Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ουκρανικό βομβαρδισμό αρτοποιείου, αναφέρουν οι ρωσικές αρχές κατοχής

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται», ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Το ελεγχόμενο από τη Ρωσία Κέντρο Ενημέρωσης του Λουχάνσκ ανέφερε μέσω της Telegram ότι ο βομβαρδισμός από αμερικανικά συστήματα ρουκετών HIMARS πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, το απόγευμα.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως από το σχήμα και το χρώμα του κτιρίου και από άλλες ενδείξεις μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία που εμφανίζεται στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ανντιστοιχεί σε μια τοποθεσία στους χάρτες της Google που αναφέρεται ως Εστιατόριο Adriatic στην Οδό Μοσκόφσκα του Λισιτσάνσκ.

Εντούτοις το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή πότε έγινε η βιντεοσκόπηση ούτε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες της αναφοράς, που προέρχεται από μια περιοχή την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσάρτησε το 2022.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει καμιά δήλωση για το επεισόδιο.

Η Ρωσία κατέλαβε το Λισιτσάνσκ τον Ιούλιο 2022, έπειτα από μήνες σκληρών μαχών. Μόνο περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού των 110.000 κατοίκων που είχε το Λισιτσάνσκ πριν από τον πόλεμο, παραμένει στην πόλη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματουχους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter