Ουκρανία: Μαίνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί – Δεκάδες νεκροί στο Χάρκοβο και άλλες πόλεις

Ουκρανία: Μαίνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί – Δεκάδες νεκροί στο Χάρκοβο και άλλες πόλεις

Οι διεθνείς οργισμένες αντιδράσεις κατά της Ρωσίας για το «έγκλημα πολέμου» στην Μπούτσα όπου εικόνες και βίντεο της ουκρανικής πλευράς δείχνουν δεκάδες νεκρούς να κείτονται στους δρόμους της πόλης, φαίνεται ότι δεν πτοούν τις στρατιωτικές της δυνάμεις που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα ο Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας «έναν αριθμό ατόμων», ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Το απόγευμα, οι κατακτητές βομβάρδισαν την περιφέρεια Σλομπίντσκι του Χαρκόβου», ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ.
«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των πολιτών. Μέχρι στιγμής υπάρxoυν 23 θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

Στο Ρούμπιζνε, στην ανατολική Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Σέρχι Γκαϊντάι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στο Λουχάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονμπάς και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας έφηβος 15 ετών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter