Ουκρανία: Μάχη με τις φλόγες στα ανατολικά της χώρας – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ουκρανία: Μάχη με τις φλόγες στα ανατολικά της χώρας – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ουκρανοί πυροσβέστες συνέχιζαν σήμερα να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε μια δασική πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, σε μια καταστροφή που ευνοήθηκε από τις ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες, με τις αρχές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη βελτίωση του καιρού.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ μετέβησαν το πρωί στην τοποθεσία Σμολιανινόβε, στην περιοχή Λουχάνσκ, περίπου 20 χλμ. από την πρώτη γραμμή του μετώπου με τους Ρώσους αυτονομιστές.

Πεύκα συνέχισαν να σιγοκαίουν εκεί γύρω από δεκάδες καμένα σπίτια.

«Πετάξαμε πάνω από το σημείο και δεν βλέπουμε επιπλέον εστίες πυρκαγιάς», δήλωσε ωστόσο ο Αβάκοφ. «Ο καιρός είναι καλός (για την κατάσβεση της πυρκαγιάς), γιατί σταμάτησαν οι ριπές ανέμου», είπε.

Ωστόσο, η ημερήσια θερμοκρασία εξακολουθεί να υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου μετά από μέρες καύσωνα.

Πάνω από 1.200 πυροσβέστες, διασώστες και μέλη της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν σήμερα για να πολεμήσουν «τρία βασικά μέτωπα» και να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν επίσης, παρά τους αρχικούς φόβους ότι οι αυτονομιστές ενδέχεται να τα καταρρίψουν. Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίεβο ζήτησε ανακωχή στην περιοχή.

Ο αριθμός των πέντε νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω επειδή «υπάρχουν τραυματίες και άνθρωποι που δεν έχουν εντοπιστεί», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter