Ουκρανία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 27.300

Ουκρανία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 27.300

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια με περισσότερους από 70.000 θανάτους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 27.377 νέων κρουσμάτων του κορονοϊου μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ο οποίος υπερβαίνει το προηγούμενο ρεκόρ των 26.870 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, σημειώθηκαν επίσης 699 θάνατοι που σχετίζονται με το νέο κορονοϊό.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες αριθμούς ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό και η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρό λοκντάουν σε μια προσπάθεια να μειώσει τις νέες μολύνσεις.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν την κυκλοφορία χθες, Τετάρτη, στο κέντρο του Κιέβου διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί κατά του κορονοϊου και για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του εμβολιασμού για ορισμένους εργαζόμενους του κράτους. Επίσης σε «κόκκινες» περιοχές, περιλαμβανομένου του Κιέβου, μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αρνητικό τεστ Covid επιτρέπεται να μπαίνουν στα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τα μέσα συγκοινωνίας.

Η κατάσταση με το φονικό κύμα της Covid-19 στην Ουκρανία, μια χώρα που είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης και έχει 40 εκατομμύρια κατοίκους, επιδεινώνεται εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών με φόντο τη δυσπιστία του πληθυσμού.

Με 720 θανάτους χθες, Τετάρτη, η Ουκρανία βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις χώρες του κόσμου που καταγράφουν τους περισσότερους νεκρούς στους τελευταίους ημερήσιους απολογισμούς τους, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Για να περιορίσουν αυτή την έξαρση, οι αρχές δεν σταματούν να καλούν τους Ουκρανούς να εμβολιαστούν με ένα από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και το κινεζικό Coronavac.

Μόνο στο Κίεβο, οι αρχές έχουν ανοίξει περίπου 180 κέντρα εμβολιασμού, ακόμη και σε εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Όμως μέχρι σήμερα μόλις 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δηλαδή λιγότεροι από το 20% του πληθυσμού.

Οι εμβολιασμοί επιταχύνθηκαν τον Οκτώβριο υπό την πίεση των αρχών, οι οποίες επέβαλαν περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους, όπως την υποχρέωση επίδειξης ενός υγειονομικού πιστοποιητικού για την πρόσβαση σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Ωστόσο πολλοί Ουκρανοί προτιμούν να αγοράσουν ένα πλαστογραφημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η αστυνομία έχει αρχίσει εκατοντάδες έρευνες σχετικά με το θέμα αυτό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter