Ουκρανία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. δολαρίων

Ουκρανία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. δολαρίων

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη χορήγηση πακέτου βοήθειας ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμης σημασίας ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά.

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας HAWK και πυραύλους, βλήματα πυροβολικού 105 και 203 χιλιοστών, μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα Puma, πυρομαχικά πυραυλικών συστημάτων καθοδηγούμενων με λέιζερ και υποστήριξη στην εκπαίδευση και τη συντήρηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα δήλωσε ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα και με την υποστήριξη αρμάτων μάχης νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, αλλά αποκρούστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο επιθέσεις νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή της Ζαπορίζια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter