Ουκρανία – Ντονέτσκ: Βομβαρδίστηκε κτίριο της φιλορωσικής διοίκησης (Video)

Βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις προκάλεσε ζημιές σε διοικητικό κτίριο στην πόλη του Ντονέτσκ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, ανακοίνωσε σήμερα η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία διοίκηση της πόλης.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, επλήγη η κύρια είσοδος του κτιρίου και ορισμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά υπέστησαν ζημιές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου όσον αφορά την είδηση αυτή.

https://twitter.com/i/status/1581560462587486209

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Η πόλη του Ντονέτσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από το 2014. Η Ρωσία προχώρησε τον περασμένο μήνα στην προσάρτηση των περιφερειών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, στην μεγαλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα.

Η Μόσχα κήρυξε την προσάρτηση των ουκρανικών αυτών εδαφών μετά τη διεξαγωγή ψηφοφοριών που η ίδια χαρακτήρισε δημοψηφίσματα σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο κατήγγειλαν ότι οι ψηφοφορίες αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.