Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αυξάνει την πίεση στη Δύση για νέες ενισχύσεις – «Πολλές κουβέντες και υποσχέσεις…»

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αυξάνει την πίεση στη Δύση για νέες ενισχύσεις – «Πολλές κουβέντες και υποσχέσεις…»

Επιφυλακτικά υποδέχθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία εντέλει αποφάσισε να εφοδιάσει τον στρατό με βαριά άρματα μάχης Leopard 2 και να επιτρέψει σε άλλες χώρες που διαθέτουν τέτοια τεθωρακισμένα να πράξουν το ίδιο.

«Πολλή προσπάθεια, πολλές κουβέντες κι υποσχέσεις. Αλλά είναι σημαντικό να δούμε την πραγματικότητα. Το ζήτημα δεν είναι πέντε, δέκα, ή δεκαπέντε άρματα μάχης. Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Κάθε μέρα κάνουμε το παν για να καλύψουμε τις ελλείψεις. Και είμαι ευγνώμων σε όποιον μας υποστηρίζει στην προσπάθεια αυτή».

Ο κ. Ζελένσκι πιέζει εδώ και μήνες το Βερολίνο να στείλει βαριά όπλα στο Κίεβο, προκειμένου να απωθηθεί ο στρατός της Ρωσίας, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Οι συνομιλίες για τα άρματα οφείλουν να «καταλήξουν σε αποφάσεις. Αποφάσεις για να ενισχύσουμε αληθινά την άμυνά μας εναντίον των τρομοκρατών», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση έχουν τον απαραίτητο αριθμό» αρμάτων μάχης, όταν ληφθούν αποφάσεις με την απαιτούμενη βαρύτητα, θα είμαστε ευτυχείς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για καθεμιά από αυτές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter