Ουκρανία: Παράταση τεσσάρων μηνών στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ουκρανία: Παράταση τεσσάρων μηνών στη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Κουμπράκοφ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επετεύχθη συμφωνία για την παράταση κατά 120 ημέρες της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δείτε επίσης: Θρίλερ δίχως τέλος στην Πολωνία: Η ταύτιση ΗΠΑ-Ρωσίας και η… στάση της Ουκρανίας

“Αυτή η απόφαση ελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΟΗΕ και η Τουρκία παραμένουν εγγυητές της πρωτοβουλίας”, επισήμανε ο Κουμπράκοφ στο Twitter εκφράζοντας την ικανοποίησή του για ένα βήμα “σημαντικό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης”.

Από την πλευρά της η Τουρκία επιβεβαίωσε την παράταση της συμφωνίας “με τους ίδιους όρους” που ισχύουν από τον Ιούλιο, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η αρχική συμφωνία είχε υπογραφεί τον Ιούλιο και είχε βοηθήσει να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιτρέποντας την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Η συμφωνία αυτή, που θα εξέπνεε αύριο Παρασκευή, επέτρεψε να εξαχθούν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια τόνοι από τα ουκρανικά λιμάνια σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter