Ουκρανία: Κίνδυνοι για τα πλοία τρίτων χωρών στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία: Κίνδυνοι για τα πλοία τρίτων χωρών στη Μαύρη Θάλασσα
AP Photo/Khalil Hamra,

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδίκασε την προειδοποίηση της Ρωσίας σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε πλοία ταξιδεύουν με προορισμό τα ουκρανικά λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα θα θεωρούνται ως πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδικάζει έντονα κάθε απειλή για χρήση βίας εναντίον μη στρατιωτικών πλοίων, ανεξάρτητα από τη σημαία υπό την οποία ταξιδεύουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι θα θεωρεί όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό την Ουκρανία ως πιθανούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων και «οι χώρες υπό την σημαία των οποίων τα πλοία αυτά ταξιδεύουν θα θεωρηθούν μέρος της σύρραξης στην Ουκρανία».

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Η πρόθεση να θεωρηθούν τα ξένα πλοία ως στρατιωτικοί στόχοι παραβιάζει κατάφωρα τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει του διεθνούς δικαίου όχι μόνο προς την Ουκρανία αλλά και προς όλες τις χώρες που ασχολούνται με την ειρηνική ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα».

Στην ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται επίσης ότι η ανακοίνωση της Ρωσίας δεν έχει νόμιμο στρατιωτικό στόχο, αλλά στοχεύει στο να εκφοβίσει την Ουκρανία και τις ουδέτερες χώρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter