Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για συνεχόμενα black out στο Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας

Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για συνεχόμενα black out στο Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ενέργειας στην Ουκρανία προειδοποίησε τους καταναλωτές να αναμένουν περισσότερα μπλακάουτ στο Κίεβο και άλλες περιοχές, ανακοινώνοντας επίσης ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να περιορίσει τις πιέσεις σε ενεργειακές υποδομές που επλήγησαν από επιθέσεις με πυραύλους και drones.

Οι κυλιόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένες στην πρωτεύουσα των 3 εκατ. κατοίκων. Aρκετές από αυτές τις επιθέσεις έχουν γίνει κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, αλλά δεν υπήρχε άμεση ένδειξη για νέα χτυπήματα το πρωί της Δευτέρας.

«Το ενεργειακό δίκτυο της χώρας δεν μπορεί να επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία ύστερα από τις ρωσικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Σε κάποιες περιοχές, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε μπλακάουτ για να αποτρέψουμε την υπερφόρτωση των υποδομών υψηλής τάσης», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του δικτύου Ukrenergo.

Οι προγραμματισμένες διακοπές από τις 06.00 το πρωί έως το τέλος της ημέρας θα επηρεάσουν το Κίεβο και τις περιοχές του Τσερνίχιβ, Τσερκάσι, Ζίτομιρ, Σούμι, Χαρκόβου και Πολτάβα, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο μήνυμα που απηύθυνε στους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι πάνω από 4,5 εκατ. καταναλωτές είναι χωρίς ρεύμα. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έχει πει στους κατοίκους της πόλης για είναι έτοιμοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο, με βάση το οποίο η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην πρωτεύουσα θα διακοπούν εντελώς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter