Ουκρανία: Πυρά δέχθηκαν τα οχήματα του ελληνικού κομβόι από την Μαριούπολη – Οι περιγραφές των δημοσιογράφων (Video)

Ουκρανία: Πυρά δέχθηκαν τα οχήματα του ελληνικού κομβόι από την Μαριούπολη – Οι περιγραφές των δημοσιογράφων (Video)

Πυρά δέχτηκε το κομβόι από τη Μαριούπολη με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα, κυρίως με οικογένειες και μικρά παιδιά με στόχο να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη Ουκρανία. Μεταξύ των επιβαινόντων βρέθηκαν και Έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν.

«Δεν συναντήσαμε εμπόδια στην έξοδο από τη Μαριούπολη. Πέντε χιλιόμετρα αργότερα άρχισαν τα προβλήματα. Οι Ρώσοι στρατιώτες μας σημάδευαν με τα όπλα. Αιφνιδιάστηκαν. Χάσαμε κάποια στιγμή μισή με μία ώρα» μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Open Σωτήρης Δανέζης, προσθέτοντας ότι συνάντησε πολλά μπλόκα Ρώσων αυτονομιστών.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας χτυπήθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες. «Ξεκινήσαμε στις 11 το πρωί με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κυρίως με γυναίκες και μικρά παιδιά από τη Μαριούπολη. Μόλις περάσαμε την έξοδο της Μαριούπολης, πέσαμε σε έναν ουλαμό ρωσικών αρμάτων, με τους στρατιώτες να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να μας σημαδεύουν».

Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, με το κομβόι να συνεχίζει την πορεία του, όμως σε ένα σημείο χρειάστηκε να μπει σε χωματόδρομο και εκεί «τα πρώτα αμάξια δέχθηκαν πυρά. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αναστροφή και να φύγουμε με σκασμένα λάστιχα» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του Open, σκιαγράφησε το εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου.

Όπως ανέφερε Ρώσοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τα όπλα, ενώ -όπως χαρακτηριστικά είπε- «αλλάξαμε πολλές φορές στρατόπεδο» εννοώντας πως κατά την διάρκεια της διαδρομής βρίσκονταν τη μία σε περιοχές που ελέγχουν Ουκρανοί και την άλλη σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Ρωσόφωνων αυτονομιστών.

«Κάποιες στιγμές πιστέψαμε ότι κάτι κακό θα γίνει, γιατί τους είδαμε να ακροβολίζονται ξαφνικά σαν να είδαν κάποιο περίεργο κίνδυνο μπροστά τους και να σημαδεύουν προς την μεριά μας» ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter