Ουκρανία: Σαχτάρ – Μέταλιστ – Πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα μετά από εννέα μήνες

Ουκρανία: Σαχτάρ – Μέταλιστ –  Πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα μετά από εννέα μήνες

Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ξεκίνησε την Τρίτη (23/8) το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στη χώρα με το παιχνίδι Σαχτάρ – Μέταλιστ 0-0.

Η αναμέτρηση έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου χωρίς θεατές και ξεκίνησε με την έπαρση της ουκρανικής σημαίας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας.

Ο εναρκτήριος αγώνας του διεξήχθη τη στιγμή που η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποίησε τους Ουκρανούς για επικείμενη αύξηση της ρωσικής επιθετικότητας. Για το λόγο αυτό, και μέχρι νεωτέρας, οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και μόνο σε γήπεδα που διαθέτουν καταφύγια, ώστε να προφυλαχθούν οι συμμετέχοντες σε περίπτωση βομβαρδισμού. Οι περισσότεροι αγώνες προγραμματίζεται να γίνουν στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές.

«Είναι η δουλειά μας και την αντιμετωπίζουμε σαν μία πολύ μεγάλη ευθύνη, ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι η ζωή στην Ουκρανία συνεχίζεται» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής της Σαχτάρ, Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους παράγοντες που δίνουν συγκινήσεις σε όλη τη χώρα και στους ανθρώπους που πολεμούν για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη Σαχτάρ αλλά για ολόκληρο το ουκρανικό ποδόσφαιρο.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πρόκειται να συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Champions League και θα μάθει το απόγευμα της Πέμπτης (25/8) τους αντιπάλους της. Τα εντός έδρας παιχνίδια της θα τα δώσει στη γειτονική Πολωνία.

Σημειώνεται ότι η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω ρωσικής εισβολής που οδήγησε στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter