Ουκρανία: Στη Λβιβ η Αντζελίνα Τζολί

Ουκρανία: Στη Λβιβ η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί, σε μία απροσδόκητη επίσκεψη στη Λβίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, μίλησε με ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ένα συσσίτιο.

Δεν έχει ανακοινωθεί εάν η επίσκεψή της συνδέεται με τον ρόλο της ως ειδική Απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, θέση στην οποία βρίσκεται από το 2017.

Η Τζολί επισκέφτηκε σε νοσοκομείο παιδιά που τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της 8ης Απριλίου έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος αποδόθηκε στη Ρωσία, και σκότωσε περισσότερους από 50 άμαχους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Η Αντζελίνα Τζολί συνομίλησε με Ουκρανούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες περιοχές και με εθελοντές που προσφέρουν ψυχολογική βοήθεια στους εκτοπισμένους στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λβιβ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον σταθμό, εθελοντές της είπαν ότι ο καθένας από τους ψυχίατρους που ήταν σε υπηρεσία μιλούσε με σχεδόν 15 ανθρώπους την ημέρα. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στον σταθμό είναι παιδιά ηλικίας από δύο έως 10 ετών, είπαν εθελοντές.

“Πρέπει να είναι σε κατάσταση σοκ… Ξέρω πώς επηρεάζει το τραύμα τα παιδιά, ξέρω απλά ότι πρέπει κάποιος να δείξει πόσο πολύ μεγάλη αξία έχουν, πόσο σημαντική είναι η φωνή τους, ξέρω πόσο θεραπευτικό είναι αυτό για τα παιδιά”, δήλωσε η Τζολί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,   ertnews.gr

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter