Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη – Χιλιάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι

Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη – Χιλιάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι

Περίπου 2.000 αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν από την υπό ρωσική πολιορκία Μαριούπολη ενώ ακόμη 2.000 οχήματα περιμένουν να φύγουν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είπε: Από τις 14:00 (12:00 GMT), είναι γνωστό ότι 2.000 αυτοκίνητα έχουν φύγει από τη Μαριούπολη. Ωστόσο, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ είπε ότι μια αυτοκινητοπομπή με προμήθειες προς τη Μαριούπολη είχε κολλήσει στο κοντινό Μπερντιάνσκ. Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ψεύδεται ότι εκπλήρωσε τις συμφωνίες για βοήθεια στους παγιδευμένους αμάχους. Πρόσθεσε ότι τα ιδιωτικά οχήματα δεν επαρκούσαν για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη Μαριούπολη και ότι έπρεπε να περάσουν λεωφορεία.

Τη Δευτέρα, οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι περισσότερα από 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη στην πρώτη επιτυχημένη εκκένωση της πόλης από τότε που περικυκλώθηκε από ρωσικά στρατεύματα.

Περίπου 300 άμαχοι έφτασαν το πρωί της Τρίτης στην πόλη Ζαπορίζια, περίπου 140 μίλια από τη Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη παραμένει χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και τρεχούμενο νερό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λένε οι αρχές ενώ τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πάνω από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολήε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter