Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη – «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί» λέει ο δήμαρχος

Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη – «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί» λέει ο δήμαρχος

Στο στόχαστρο των Ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται ξανά η Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης.  Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης, το νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από την Αζοφική θάλασσα είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές.

«Βομβαρδίζονται κατοικημένες συνοικίες εδώ και πέντε ημέρες. Μας σφυροκοπούν με πυροβολικό, μας βομβαρδίζουν με πυραύλους GRADS, μας χτυπούν με τις αεροπορικές τους δυνάμεις», είπε ο Βαντίμ Μποϊσένκο σε ζωντανή μετάδοση στην ουκρανική τηλεόραση.

«Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές -σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, επεσήμανε στο Facebook ότι στη Μαριούπολη υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα έπειτα από έναν βομβαρδισμό.

«Η Μαριούπολη και η Βολνοβάχα είναι δικές μας! Οι δυο πόλεις υφίστανται την πίεση του εχθρού, αλλά ανθίστανται. Στη Μαριούπολη (…) η πόλη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε.

Οι δύο αυτές πόλεις βρίσκονται στον δρόμο των ρωσικών δυνάμεων που εισβάλλουν στην Ουκρανία μέσω της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Μετά τη χθεσινή μεταφορά των γραφείων του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης σε άλλες εγκαταστάσεις στην πόλη για λόγους ασφαλείας και δεδομένου ότι η εκτροπή των σταθερών τηλεφώνων παρουσίασε δυσκολίες λόγω των συνθηκών, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνούν με το Γενικό Προξενείο να κάνουν χρήση και των τηλεφωνικών αριθμών 00380962681282, 00380982852454, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν ήδη αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γενικού Προξενείου.

Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (00380967047885) και η ηλεκτρονική διεύθυνση (grgencon.mar@mfa.gr) λειτουργούν κανονικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter