Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη – Η Ιταλία προτίθεται να ξαναχτίσει το θέατρο

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη – Η Ιταλία προτίθεται να ξαναχτίσει το θέατρο

Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται εξ΄αρχής στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.  Την περασμένη Τετάρτη, βομβαρδίστηκε το θέατρο στην Μαριούπολη όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 1.000 άμαχοι. Μέσα από τα συντρίμμια του θεάτρου ανασύρθηκαν ζωντανοί 130 άνθρωποι, ενώ είναι ακόμη άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 2.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται επί πολλές μέρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Ιταλία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του θεάτρου της Μαριούπολης μετά την εγκληματική ενέργεια των Ρώσων.Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η ανακοίνωση του Ντάριο Φραντσεσκίνι μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter:

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει το θέατρο της Μαριούπολης. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μου να προσφερθούν στην Ουκρανία οι πόροι και τα μέσα για την ανοικοδόμησή του το συντομότερο δυνατό. Τα θέατρα όλων των χωρών ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα»

Έπειτα, ο Ζελένσκι ανταπέδωσε μέσα από τον δικό του λογαριασμό σε αυτή την πρωτοβουλία καλής θελήσεως και των καλών σχέσεων των δύο λαών με το άμεσο retweet της ανάρτηση του Ιταλού υπουργού.

Στην απάντησή του αναφέρει: «Ευχαριστώ. Δώσατε ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μέχρι το τελευταίο τούβλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter