Ουκρανία: Την Μπούτσα και το Ιρπίν επισκέπτεται η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Ουκρανία: Την Μπούτσα και το Ιρπίν επισκέπτεται η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ έφτασε στην Ουκρανία την Τρίτη το πρωί στο πρώτο ταξίδι εκεί ενός μέλους της κυβέρνησης του Βερολίνου από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Η επίσκεψή της πραγματοποιείται καθώς η Γερμανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει επικρίσεις για την προηγούμενη πολιτική της έναντι της Ρωσίας, η οποία θεωρείται ευρέως ότι θέτει το οικονομικό ενδιαφέρον πάνω από τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως στον τομέα των εξαγωγών ενέργειας.

Αλλαγή πλεύσης

Ωστόσο, το Βερολίνο παρέχει τώρα σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή σε μια ριζική ρήξη με τους προηγούμενους περιορισμούς στην αποστολή όπλων σε περιοχές συγκρούσεων. Η Μπέρμποκ είχε επισκεφθεί την Ουκρανία μια φορά στο παρελθόν ως υπουργός Εξωτερικών στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων, περιόδευσε στις γραμμές του μετώπου στην περιοχή του Ντονμπάς, η οποία είναι το σκηνικό των συγκρούσεων μεταξύ αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Μόσχα και κυβερνητικών δυνάμεων από το 2014 και τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας.

Διπλωματική επίθεση φιλίας

Στην αρχή του ταξιδιού της επισκέφτηκε την πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο, η οποία έχει γίνει πασίγνωστη ως η σκηνή θηριωδιών από τα ρωσικά στρατεύματα προτού αναγκαστούν να αποσυρθούν στα τέλη Μαρτίου. Συνοδευόταν από τη γενική εισαγγελέα της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, η οποία επέβλεπε τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με καταγγελίες για βιασμούς, βασανιστήρια και άλλα ύποπτα εγκλήματα πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αφού άκουσε αναφορές για τις φρικαλεότητες, η Μπέρμποκ είπε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. «Το οφείλουμε στα θύματα», είπε. «Και αυτά τα θύματα, όπως μπορούμε να νιώσουμε τόσο έντονα εδώ, αυτά τα θύματα θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή της στην Ουκρανία, η Μπέρμποκ σχεδιάζει επίσης να ανοίξει ξανά τη γερμανική πρεσβεία στο Κίεβο, η οποία είναι κλειστή από τα μέσα Φεβρουαρίου. Το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί και συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό της, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter