Ουκρανία: Την Τετάρτη στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών παρουσία της Ρωσίας

Ουκρανία: Την Τετάρτη στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών παρουσία της Ρωσίας

Πολιτικοί σύμβουλοι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία -του λεγόμενου σχήματος της Νορμανδίας- θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 26 Ιανουαρίου για έναν νέο γύρο συνομιλιών για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε την Δευτέρα μια πηγή στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Προχθές, Σάββατο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδιδε ότι η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Κόζακ θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο Παρίσι. Την Δευτέρα, ο Μιχαήλ Ποντολιάκ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου.

Οι τετραμερείς συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, με δεκάδες χιλιάδες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία και λέει ότι είναι το Κίεβο που ετοιμάζεται να επιτεθεί στους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στις αποσχισθείσες ανατολικές επαρχίες του.

Η Ρωσία ζήτησε επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να εγγυηθούν ότι η Ουκρανία δεν θα επιτραπεί να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ.

Μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον έχουν πραγματοποιηθεί ατελέσφορες συνομιλίες για αυτές τις απαιτήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter