Ουκρανία: To πρώτο πλοίο με δημητριακά αναχώρησε από το κατεχόμενο λιμάνι του Μπερντιάνσκ – Δύσκολη η κατάσταση στη Λισιτσάνσκ

Ουκρανία: To πρώτο πλοίο με δημητριακά αναχώρησε από το κατεχόμενο λιμάνι του Μπερντιάνσκ – Δύσκολη η κατάσταση στη Λισιτσάνσκ

Ένα πρώτο πλοίο φορτωμένο με 7.000 τόνους δημητριακών και προστατευόμενο από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι του Μπερντιάνσκ, που έχει καταληφθεί από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι νέες αρχές της πόλης που διορίσθηκαν από τη Μόσχα.

«Το πρώτο, έπειτα από μήνες, εμπορικό πλοίο απέπλευσε από το εμπορικό λιμάνι του Μπερντιάνσκ, 7.000 τόνοι δημητριακών αναχωρούν προς φίλες χώρες», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης της περιφέρειας, ο Εβγκένι Μπαλίτσκι.

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στη Λισιτσάνσκ

Την ίδια ώρα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη πως κατάφεραν νέες βαριές απώλειες στον ουκρανικό στρατό με την πίεση να αυξάνεται σημαντικά στη Λισιτσάνσκ.

Οι χθεσινές μάχες παρέμειναν επικεντρωμένες στο Ντονμπάς, ωστόσο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης με ασυνήθιστη ένταση αρκετές άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Το Κίεβο έκανε λόγο για πολλά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, μόλις 30 από τα μέλη ουκρανικής μονάδας με 350 στρατιωτικούς επέζησαν έπειτα από μάχη για διυλιστήριο πετρελαίου στη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική ουκρανική περιφέρεια Λουγκάνσκ.

Εξάλλου, οι ρωσικές δυνάμεις ανέφεραν πως κατέστρεψαν «κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μισθοφόρους» κοντά στη Μικολάιφ, πόλη της νότιας Ουκρανίας, καθώς και τέσσερα κέντρα διοίκησης.

Νωρίτερα χθες, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη αυτή, σύμφωνα με τις ουκρανικές τοπικές αρχές.

Ακόμη, η Μόσχα ανέφερε πως 100 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού καταστράφηκε σε μάχες κοντά στην Πιτόμνικ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Παρά τις ανακοινώσεις αυτές της Μόσχας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο ρωσικός στρατός σημείωσε εδαφικά κέρδη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter