Ουκρανία: Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή

Τουλάχιστον 78 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου που μπήκαν οι ρωσικές δυνάμεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή συνήγορος του πολίτη Λουντμίλα Ντενίσοβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι συγκρούσεις γύρω από την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, την Βολνοβάχα, στο ανατολικό, και την πόλη Ιρπίν, στην περιοχή του Κιέβου, εξηγούν γιατί είναι δύσκολο οι αρχές να επαληθεύσουν πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε ότι σε περισσότερους από 954.000 ανέρχονταν χθες, Πέμπτη, οι Ουκρανοί που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της ρωσικής εισβολής.

«Σχεδόν 228.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς αέριο», προσέθεσε σε ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ 109.183 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν καταγραφεί στη Γερμανία μέχρι σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας. Από αυτούς, σχεδόν 99.200 είναι Ουκρανοί πολίτες, προσέθεσε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter