Ουκρανία: Τρεις νεκροί και ζημιές σε υποδομές από ρωσικούς βομβαρδισμού

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και ζημιές σε υποδομές από ρωσικούς βομβαρδισμού

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και προκλήθηκαν αδιευκρίνιστες ζημιές σε υποδομές, έναν αγωγό φυσικού αερίου και γραμμές ηλεκτροδότησης από πυρά του ρωσικού πυροβολικού και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες του Ντνιπροπετρόφσκ και της Χερσώνας, στην Ουκρανία, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Και οι δύο περιοχές, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου, βομβαρδίζονται τακτικά από τις ρωσικές δυνάμεις. Καθημερινά οι κάτοικοί τους βιώνουν πολλούς συναγερμούς για αεροπορικές επιθέσεις.

Στο Νικόπολ του Ντνιπροπετρόφσκ μια 67χρονη σκοτώθηκε το απόγευμα από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε ο κυβερνήτης Σέρχιι Λίσακ με ανάρτησή του στο Telegram. Ένας 68χρονος τραυματίστηκε από θραύσματα και νοσηλεύεται.

Αναφέρθηκαν επίσης ζημιές σε υποδομές, σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, σε γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε 11 σπίτια. Φωτογραφίες από την περιοχή, τις οποίες ανάρτησε ο Λίσακ, δείχνουν κτίρια με σπασμένα τα τζάμια, τεράστιες τρύπες στους τοίχους και ένα καμένο αυτοκίνητο.

Στην Κιντίικα της Χερσώνας σκοτώθηκε το πρωί ένας 69χρονος άνδρας ενώ ένας 63χρονος τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν. Σε άλλον βομβαρδισμό στο Νοβοράισκ σκοτώθηκε ένας άνδρας ηλικίας 61 ετών και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter