Ουκρανία: Βίντεο αποκαλύπτει μισθοφόρους της Wagner εν δράσει

Ουκρανία: Βίντεο αποκαλύπτει μισθοφόρους της Wagner εν δράσει

Μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ βιντεοσκοπήθηκαν εν δράσει στην Ουκρανία και συγκεκριμένα πλησίον της περιοχής του Ντονμπάς.

Πλάνα τραβηγμένα με drone από την πόλη Ποπάνσα, στα ανατολικά της Ουκρανίας, δείχνουν μια ομάδα Ρώσων την στιγμή της εμπλοκής τους σε έντονες οδομαχίες με Ουκρανούς.

Οι άνδρες φαίνεται να εισβάλουν σε ένα σπίτι και να ρίχνουν χειροβομβίδες πριν τους αναγκάσουν να παραδοθούν.

Τα πλάνα προέκυψαν καθώς οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν  πως οι ρωσικές δυνάμεις «αγωνίζονται να σπάσουν τις άμυνες και να οικοδομήσουν δυναμική» στον αγώνα για το Ντονμπάς. Η έκβαση συγκεκριμένης απόπειρας κρίνεται ζωτικής σημασίας για τον συνολικό πόλεμο.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι, παρά τις αποτυχίες αυτές, οι Ρώσοι διοικητές φαίνεται να είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν να καταλάβουν τις πόλεις Σεβερονέτσκ και Κραματόρσκ – στα βόρεια και δυτικά της Ποπάνσα, αντίστοιχα – χρησιμοποιώντας δυνάμεις που έχουν μαζωθεί στην περιοχή.

Πλάνα από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κανάλι Telegram του “Colonel Cassad” – ενός φιλορώσσου blogger που ονομάζεται Boris Rozhin ο οποίος εδρεύει στην Κριμαία και δημοσιεύει ενημερώσεις από την Ουκρανία σε ένα ακροατήριο εκατοντάδες χιλιάδες ισχυρούς.

Υπενθυμίζεται πως η μιλιταριστική ομάδα Βάγκνερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή, τον Φεβρουάριο του 2014 στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία το, όπου έδρασαν σύμφωνα με τις τακτικές μονάδες του ρωσικού στρατού, αφοπλίζοντας τον ουκρανικό στρατό και αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter