Ουκρανία: Βομβάρδισαν εννιαώροφη πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου – Συγκλονιστικά βίντεο

Ουκρανία: Βομβάρδισαν εννιαώροφη πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου – Συγκλονιστικά βίντεο

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας με τις εικόνες να προκαλούν φρίκη.

Στόχος τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έγινε ένα ακόμα κτίριο εννέα ορόφων σε προάστιο του Κιέβου το οποίο χτυπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που φέρνουν στη δημοσιότητα ουκρανικά ΜΜΕ το κτίριο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ενώ άλλα 12 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

 

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουκρανίας.

 

O Ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολοσχερώς επτά νοσοκομεία αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Τα νοσοκομεία αυτά θα πρέπει να ανοικοδομηθούν εκ θεμελίων, έχουν ισοπεδωθεί εξαιτίας βομβαρδισμών, είπε ο κ. Λιάσκο χθες Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. Άλλες εκατό και πλέον εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του πολέμου.

Ο ουκρανικός στρατός προειδοποίησε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Διπλωματικός πυρετός εν αναμονή νέων ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία – Συνάντηση με τον Πούτιν θέλει ο Ζελένσκι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter