Ουκρανία: Βυθίστηκε πλοίο ανοικτά της Οδησσού

Ουκρανία: Βυθίστηκε πλοίο ανοικτά της Οδησσού
Πηγή: Μarinetraffic.com

Το εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Helt σημαία Παναμά βυθίστηκε στα ανοικτά των ουκρανικών ακτών, μετά από έκρηξη, ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του σκάφους.

Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.

«Το σκάφος τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος είπε ότι το σκάφος ίσως χτυπήθηκε από νάρκη.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τις οποίες έδωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος, έξι άνθρωποι διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού λόγω έκρηξης που έλαβε χώρα στο πλοίο.

Νωρίτερα το εσθονικό φορτηγό πλοίο Helt βυθίστηκε, με δύο μέλη του πληρώματος σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα και άλλα τέσσερα αγνοούμενα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής υπηρεσίας.

Ο Victor Vyshniov, αναπληρωτής επικεφαλής του ναυτιλιακού διαχειριστή της Ουκρανίας, δήλωσε τώρα ότι έξι μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί από την υπηρεσία διάσωσης της Ουκρανίας.

Οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο κοντινό Chernomorsk λόγω του κρύου νερού.

Ο Vyshniov δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του συμβάντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter