Ουκρανία: Χιλιάδες επιπλέον ρώσοι στρατιώτες περικυκλώνουν το Χάρκοβο – Μετά τη Μαριούπολη, στόχος η Οδησσός

Ουκρανία: Χιλιάδες επιπλέον ρώσοι στρατιώτες περικυκλώνουν το Χάρκοβο – Μετά τη Μαριούπολη, στόχος η Οδησσός

Χιλιάδες επιπλέον ρώσοι στρατιωτικοί συγκεντρώνονται στα όρια της ουκρανικής πόλης του Χαρκόβου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο αριθμός των τακτικών μονάδων του ρωσικού στρατού κοντά στην πόλη Μπελγκορόντ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, αυξήθηκε από τις 30 στις 40, είπε ο αξιωματούχος χθες βράδυ. Δεν προσδιόρισε τον αριθμό των επιπλέον στρατιωτικών, είπε πάντως ότι τα ρωσικά τάγματα συνήθως αποτελούνται από 600 ως 1.000 στρατιώτες.

Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για να ξεκινήσει επιχείρηση για την κατάληψη της περιοχής Ντονμπάς, εκτίμησε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Χάρκοβο (βορειοανατολικά) βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα.

Κατά το Πεντάγωνο, η Μόσχα σκοπεύει να κινητοποιήσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς.

Ωστόσο, καθώς το Ντονμπάς το γνωρίζουν καλά τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς στην περιοχή αυτή διεξάγονται εχθροπραξίες από το 2014, οι μάχες θα είναι σφοδρές, προεξόφλησε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Η φάση αυτή του πολέμου «μπορεί να είναι πολύ αιματηρή και πολύ άσχημη», προειδοποίησε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι αναφέρθηκε σε πληροφορίες περί επιστράτευσης χιλιάδων εφέδρων για να ενισχύσουν τις μονάδες του ρωσικού στρατού στα σύνορα με το Ντονμπάς, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν στην Ουκρανία.

Προς ολική κατάληψη της Μαριούπολης

Με πυραυλικές επιθέσεις από ξηρά και θάλασσα και με επίγειες δυνάμεις να σαρώνουν κάθε δρόμο, συνεχίζεται η μάχη για την ολική κατάληψη της Μαριούπολης από τα ρωσικά στρατεύματα, με το Κρεμλίνο να στρέφει ολοένα και περισσότερο την προσοχή του προς την Οδησσό και τον ολοκληρωτικό θαλάσσιο αποκλεισμό της Ουκρανίας.

Το σχέδιο διχοτόμησης του Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβάνει και την Οδησσό, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ωστόσο η ουκρανική αντίσταση παραμένει σθεναρή και οι απώλειες σε Ρώσους στρατιώτες πολύ μεγάλες.

Αναμένεται μπαράζ επιθέσεων στην Οδησσό

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διοχετεύσει στην ουκρανική κυβέρνηση οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται μπαράζ πυραυλικών κτυπημάτων από τη ρωσική αεροπορία, το ναυτικό και το πυροβολικό στην Οδησσό. Είναι άδηλο αν το Κρεμλίνο θα διατάξει ολική επίθεση και εντός της ιστορικής πόλης, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για τον ρωσικό λαό, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι οι Ρώσοι θα βομβαρδίσουν στόχους και δομές, προετοιμάζοντας μία πιθανή πολιορκία και αποκλεισμό της πόλης.

Ανταποκρινόμενη στις πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών, η ουκρανική κυβέρνηση έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας από το απόγευμα του Σαββάτου στην Οδησσό, καθώς, όπως σημειώνεται στην ειδοποίηση, επίκειται μπαράζ πυραυλικών κτυπημάτων.

Μετά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, «πλανάται η απειλή πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, στις 10 Απριλίου 2022» ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση. «Για αυτό επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό και την περιφέρειά της από τις 21.00 της 9ης Απριλίου μέχρι τις 6.00 της 11ης Απριλίου 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter