Ουκρανία: Ξυλοκοπούν νέους που δεν θέλουν να επιστρατευτούν – «Πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να φύγουν από τη χώρα» (Video)

Ουκρανία: Ξυλοκοπούν νέους που δεν θέλουν να επιστρατευτούν – «Πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να φύγουν από τη χώρα» (Video)

Πληρώνουν αδρά για να διαφύγουν από την Ουκρανία, προκειμένου να μην καταλήξουν στο μέτωπο. Αυτή την κατάσταση περιγράφει γλαφυρά το ρεπορτάζ του βρετανικού Sky News. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η δράση διακινητώνοι οποίοι -έναντι αδράς αμοιβής- φυγαδεύουν νέους Ουκρανούς προς την Ευρώπη.

Παράλληλα, παρατίθεται στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει άντρες να συλλαμβάνονται και να ξυλοκοπούνται από τις Αρχές ενώ επιχειρούσαν να φύγουν από την Ουκρανία.

«Δεν είναι έτοιμοι να πεθάνουν, ούτε να θαφτούν ζωντανοί. Έρχονται αρκετοί σε εμάς για βοήθεια», δηλώνει διακινητής. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ένας από τους νέους Ουκρανούς που σχεδιάζει να φύγει από τη χώρα για να αποφύγει την επιστράτευση έχει δώσει 6.000 δολάρια σε διακινητή.

Οι ουκρανικές Αρχές συλλαμβάνουν κάθε εβδομάδα άτομα που επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα, αλλά και εκείνους που θεωρούνται ύποπτοι για αρνητές στράτευσης.

Σύμφωνα με το Sky, οι διακινητές οργανώνουν «σχέδια απόδρασης» για όσους θέλουν να αποφύγουν την επιστράτευση, εξασφαλίζοντάς τους πέρασμα προς τη Μολδαβία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Από την έναρξη του πολέμου, η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στους άνδρες από 18 έως 60 ετών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter