Ουκρανία – Ζαπορίζια: Οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατοίκους από την πόλη

Ουκρανία – Ζαπορίζια: Οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατοίκους από την πόλη

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατοίκους από την πόλη που εξυπηρετεί τον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην ανατολική Ουκρανία.

Στην πρωινή ενημέρωση, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατόχους ρωσικών διαβατηρίων προς την πόλη λιμάνι Μπερντιάνσκ και την πόλη Πριμόρσκ, αμφότερες στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας.

Στο Μικολάιφ, ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένα κτίριο και έδαφος που ανήκει σε επιχείρηση την οποία δεν κατονόμασε υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια της νύχτας όταν η περιοχή του τέθηκε στο στόχαστρο με πέντε πυραύλους κρουζ Kh-22.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ίχνατ, δήλωσε σήμερα το πρωί στην τοπική τηλεόραση πως συνολικά έξι τέτοιοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας όμως κανένας δεν έπληξε τον στόχο του.

Στην ανατολική περιοχή Χάρκοβο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πύραυλος S-300 έπληξε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη Μπαλακλίγια, δήλωσε ο κυβερνήτης Όλεχ Σινιεχούμποφ.

Ενταση πληγμάτων από τη ρωσική πλευρά

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πλήγματά τους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικούς στόχους και υποδομές τις τελευταίες ημέρες.

Τα νυχτερινά πλήγματα συνέπεσαν με αναφορές σε ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ για πολλαπλές εκρήξεις στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με διασυνδέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανέφερε πως η Ουκρανία έστειλε σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη χερσόνησο και πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τουλάχιστον ένα από αυτά πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Τα πλήγματα σε περιοχές που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία εντάθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ιδιαίτερα στην Κριμαία. Η Ουκρανία, χωρίς να επιβεβαιώνει αν είχε οποιονδήποτε ρόλο στις επιθέσεις αυτές, λέει πως η καταστροφή υποδομών του εχθρού είναι προετοιμασία για μια σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση.

Στη νότια πόλη Χερσώνα, την οποία απελευθέρωσε η Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά υφίσταται αδιάκοπα ρωσικές επιθέσεις, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε διάφορα πλήγματα, ανέφερε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter