Ουρουγουάη: Έκαναν το αεροδρόμιο drive-in σινεμά!

Ουρουγουάη: Έκαναν το αεροδρόμιο drive-in σινεμά!

Με τις εμπορικές πτήσεις να έχουν «παγώσει» λόγω πανδημίας, η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής μετέτρεψε το διεθνές αεροδρόμιό της σε χώρο ψυχαγωγίας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του social distancing.

Αντί αεροπλάνων…αυτοκινήτων. Drive-in σινεμά λειτουργεί για τον καιρό της πανδημίας στο διεθνές αεροδρόμιο Kαράσκο της Ουρουγουάης, όπου οι κάτοικοι μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά ταινίες από την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους.

Από τις 13 Μαρτίου οι αρχές της χώρας έχουν κλείσει ολους τους χώρους ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων, θέλοντας να αποφύγουν τον κίνδυνο συνωστισμού. Σταμάτησαν επίσης όλες τις πτήσεις, με εξαίρεση τις πτήσεις επαναπατρισμού.

Στις επιπλέον υπηρεσίες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, περιλαμβάνεται το ντελίβερι ποπ κορν και φαγητού από τα Mc Donald’s, τα οποία οι Ουρουγουανοί μπορούν να παραγγείλλουν μέσω της εφαρμογής για κινητά WhatsApp. «Κάνεις την παραγγελία, πληρώνεις με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να αποφύγεις την περαιτέρω επαφή και σου φέρνουν την παραγγελία στο αυτοκίνητό σου φορώντας μάσκες προστασίες», εξηγεί ο υπεύθυνος του αεροδρομίου, Μαουρίσιο Μουτόνι.

Οι τουαλέτες του αεροδρομίου, οι οποίες απολυμαίνονται συνεχώς, είναι προσβάσιμες για το κοινό, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας έξω από το αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου, υπάρχουν διαθέσιμοι μηχανικοί για να το επισκευάσουν επιτόπου.

Οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ ετοιμάζουν και άλλα δρώμενα όπως συναυλίες και standup comedy.

Έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης

Παρά το γεγονός ότι η Λατινική Αμερική εξελίσσεται σε επίκεντρο της πανδημίας, η Ουρουγουάη των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτων (22), αλλά και κρουσμάτων (811) στην περιοχή.

Με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Μάρτιο, οι αρχές προώθησαν την καραντίνα και προχώρησαν σε μεγάλης έκτασης ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων διενεργώντας παράλληλα τυχαία τεστ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter