Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το «sofagate»: Τι θα συνέβαινε εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το «sofagate»: Τι θα συνέβαινε εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα;

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προέβη σε εκτενή αναφορά σχετικά με το περίφημο πλέον «sofagate», εκφράζοντας τα συναισθήματά της ως γυναίκα πολιτικός που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της τοποθέτησής της στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Eίμαι η πρώτη γυναίκα που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είμαι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι ανέμενα να μου συμπεριφερθούν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες: ως Προέδρου της Κομισιόν, αλλά δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά» τόνισε και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά που έλαβε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Γι’αυτό καταλήγω στο ότι ό,τι συνέβη, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Τι θα είχε συμβεί εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Σε εικόνες προηγούμενων συναντήσεων δεν είδα καμία έλλειψη σε καρέκλες. Σε αυτές τις εικόνες δεν είδα καμία γυναίκα» υπογράμμισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Ένιωσα πληγωμένη, ένιωσα μόνη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για τη διευθέτηση των θέσεων και του πρωτοκόλλου», αλλά αυτό έχει να κάνει με τον πυρήνα του ποιοι είμαστε, έχει να κάνει με τις αξίες της ΕΕ.

Στο twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν επέλεξε να στείλει το εξής μήνυμα: «Η επίσκεψή μου στην Τουρκία φανέρωσε πόσο δρόμο έχουμε ακόμη να διανύσουμε για να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες ως ίσες. Πάντοτε και παντού. Η ιστορία μου έγινε πρωτοσέλιδο. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλές ιστορίες γυναικών οι περισσότερες εκ των οποίων πολύ πιο σοβαρές, που περνούν απαρατήρητες. Πρέπει να σιγουρευτούμε για το γεγονός πως οι ιστορίες αυτές θα δημοσιοποιηθούν», τόνισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, σχολιάζοντας τον παραγκωνισμό της από την τουρκική πλευρά, στην επίσκεψη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν συνέχισε την αναφορά της επισημαίνοντας τα εξής σε επόμενα tweet της: «Στην Άγκυρα κατέστησα για ακόμη μια φορά σαφείς τις ανησυχίες μου για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά τη βία κατά των γυναικών. Αυτό είναι ένα τρομακτικό σήμα κινδύνου. Ωστόσο, για να γίνουμε αξιόπιστοι, θα πρέπει να δράσουμε στο σπίτι μας. Αρκετές χώρες της Ένωσης δεν έχουν επικυρώσει τη Συμφωνία, ενώ ορισμένες σκέφονται να σταματήσουν. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θα καταθέσουμε νομοθεσία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, τόσο διαδικτυακά όσο και στην πραγματική ζωή.

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες προστατεύονται επαρκώς στην Ευρώπη. Όπως άλλωστε ανέφερε και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στον ΟΗΕ: “το καθεστώς των γυναικών είναι αυτό της δημοκρατίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter